Art Property Development

Despre noi

Art Property Development revoluționează piața modernă de real estate printr-o fuziune unică de pricepere tehnică și o profundă angajare față de expresia artistică. Fundația noastră este construită pe bogata moștenire a grupului Bog’Art, concentrându-ne pe spații de trai durabile, cu o pasiune unică pentru estetică, atenție la detalii și dedicare față de esența artistică a vieții, depășind limitele construcțiilor convenționale.

Abordarea noastră se concentrează pe crearea de spații armonioase care promovează o interacțiune simbiotică între arhitectură și mediu, având ca scop depășirea așteptărilor utilizatorilor finali și crearea de spații personalizate care îmbină funcționalitatea și frumusețea.

Orientarea noastră către excelență implică conștientizarea responsabilităților pe care le avem față de mediu și adoptarea unor metode durabile. Pentru a reduce impactul asupra mediului și a contribui la un viitor mai verde, prioritizăm utilizarea de produse de înaltă calitate și prietenoase cu mediul. Angajamentul nostru de a reconcilia obiectivele curente cu nevoile viitoare este evident în fiecare aspect al procesului nostru decizional pe parcursul construcției.

Art Property Development este o companie de dezvoltare imobiliară unică, axată pe calitate, estetică și practici de mediu responsabile. Nu suntem doar constructori, ci și artezani și viitori custozi, creând spații care reflectă arta construcției, stabilind o nouă moștenire pentru apartamentele moderne.

Art City

Echipa
noastră

BOGDAN DOICESCU

Fondator

Bogdan Doicescu

Bogdan Doicescu are o experiență de o viață în cadrul grupului Bog’Art, ca executiv al unei afaceri de familie. El este absolvent al Universității Columbia, cu o specializare în Economie Financiară și Management de Afaceri, și de asemenea deține un masterat în Dezvoltare Imobiliară de la Universitatea din New York. Este evaluator imobiliar certificat RICS și servește ca membru al consiliului în Asociația Investitorilor de Real Estate din România.

Din 2007, Bogdan a început să investească în imobiliare cu dezvoltări rezidențiale boutique în centrul orașului București, și până în 2019, fundația pentru ceea ce este astăzi Art Property Development a început să prindă contur.

Viziunea sa a fost împărtășită cu alți doi parteneri fondatori, amândoi bine cunoscuți pe piața imobiliară din România, cu un portofoliu impresionant de terenuri și un istoric de dezvoltare, respectiv cel mai mare număr de tranzacții de vânzare de locuințe noi din țară.

Art Property Development a luat naștere din pasiunea lui Bogdan pentru arta modernă și designul unic, combinată cu tranzacționarea imobiliară prin fundamentarea pe principii financiare solide și respectul neclintit față de mediul construit. Conceptul a fost consolidat cu istoricul solid al partenerilor fondatori și este alimentat în prezent de competențele interdisciplinare ale specialiștilor dedicați din echipă.

Bogdan este mândru că a pus în mișcare această viziune ambițioasă și supraveghează în prezent evoluția Art Property Development, care își propune să dea formă și viață clădirilor funcționale și frumoase care vor rezista testului timpului.

BOGDAN LETCĂ

Director General

Bogdan Letcă

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul financiar-bancar și imobiliar din România, Bogdan a acumulat vaste cunoștințe de business, pornind de la activitatea de vânzări, coordonarea proiectelor, reorganizarea activităților, precum și dezvoltarea imobiliară, extinderea competențelor în zona managerială.

În prezent, activează în calitate de CEO și Manager de Dezvoltare la Art Property Development din București, România, ocupând această poziție din mai 2021 și demonstrându-și abilitățile de leadership și dezvoltare strategică. Printre proiectele reprezentative pe care Bogdan le coordonează, putem enumera construcția Art City.

Anterior, a deținut pozițiile de Director General și Administrator în diverse companii locale, filiale ale marilor corporații multinaționale paneuropene. În această perioadă, s-a remarcat prin stabilirea de noi referințe și standarde în domeniu, precum și prin optimizarea constantă și consecventă a parametrilor economici ai companiilor pe care le-a condus. Responsabilitățile sale au variat de la managementul oamenilor până la dezvoltarea soluțiilor de restructurare și strategiilor de afaceri, inclusiv formularea strategiilor de achiziție, negocierea contractelor cu furnizorii și coordonarea activităților post-vânzare pentru a satisface nevoile clienților. De asemenea, a avut un rol cheie în generarea de valoare și reducerea complexității organizaționale, coordonând noile îmbunătățiri IT și simplificând procesele.

Cu o carieră care acoperă diverse industrii și roluri, Bogdan Letcă a demonstrat o angajare constantă în impulsionarea succesului organizațional prin planificare strategică, management eficient și o abordare practică în rezolvarea problemelor.

 

ANDREI TĂNASE

Director Financiar

Andrei Tănase

Andrei Tănase este un profesionist expert în finanțe cu o experiență de peste 10 ani în sectoarele financiar bancare și real estate. În prezent, activează în funcția de Senior Finance Manager în cadrul Art Property Development din București, România, având un rol important în succesul proiectului rezidențial Art City.

Înainte de a prelua poziția sa actuală, Andrei și-a demonstrat abilitățile de lider în calitate de Director de Operațiuni la un renumit furnizor de servicii de mobilitate din România, ce oferă transport privat profesional atât pentru B2B, cât și pentru B2C. În acest rol, a preluat responsabilitatea aspectelor operaționale ale companiei, navigând prin provocările generate de criza Covid-19. Abordarea sa strategică și colaborarea cu echipa de conducere au condus la construirea unei strategii hibride pentru asigurarea rezilienței și prioritizarea investițiilor viitoare.

Înainte de septembrie 2020, timp de aproape 6 ani, Andrei a avut roluri importante în echipele Comerciale și de Conformitate la Lloyds Banking Group, cu sediul în Londra, Regatul Unit. În această perioadă, a gestionat responsabilități critice legate de contractele IT și de întregul proces de management comercial al infrastructurii companiei. Abilitățile sale au cuprins managementul de proiect, managementul furnizorilor, gestionarea riscurilor, managementul contractelor, analiză de afaceri, monitorizarea performanței serviciilor și efectuarea auditurilor pentru a asigura conformitatea cu politicile și standardele companiei.

 

ROXANA TIUTIU

Urbanist - Specialist Dezvoltare

Roxana Truțiu

Roxana Tiutiu este un architect urbanist experimentat cu o carieră de peste 10 ani în construcții și arhitectură. În prezent, deține poziția de Urbanist - Specialist Dezvoltare la Art Property, angajament pe care l-a asumat în ianuarie 2023, după o perioadă de șase ani și nouă luni la Bog'Art Residential în București.

În cadrul expertizei sale extinse la Art Property, Roxana a fost o resursă importantă în realizarea analizelor Due Diligence, oferind informații valoroase pentru stabilirea coordonatelor terenurilor și proprietăților. Abilitățile ei se extind la elaborarea scenariilor de dezvoltare, vizualizarea configurațiilor spațiale viitoare și pregătirea caietelor de proiect pentru proiectele noastre viitoare.

Angajată activ în procesul de dezvoltare, Roxana se asigură de coordonarea fără probleme a temelor de design ale proiectului. Ea participă activ la întâlnirile cu proiectanții de proiect, mențînând o comunicare clară și eficientă pe tot parcursul fazelor de dezvoltare.

VICENȚIU IVAN

Manager de Proiect

Vicențiu Ivan

Cu o carieră de peste un deceniu, Vicențiu și-a demonstrat competențele în gestionarea proiectelor, controlul costurilor și negocierea contractelor în industria construcțiilor și imobiliară din România.

În prezent, coordonează inițiativele în calitate de Manager de Proiect la Art Property Development, având responsabilitatea aspectelor ce țin de proiectare, autorizare, costuri și gestionare a contractelor, asigurând o execuție eficientă și livrarea cu succes a proiectelor.

Înainte de a se alătura echipei Art Property Development, Vicențiu a deținut poziții importante de Manager de Șantier, Manager de Costuri, Inginer de Achiziții și Planificare la dezvoltatori imobiliari de renume, investitori și antreprenori generali din România, unde a avut roluri cruciale în gestionarea lucrărilor de construcție, costurilor și contractelor, managementul furnizorilor, controlul calității, coordonarea subcontractanților și echipelor de mentenanță, contribuind la livrarea la timp și în buget a tuturor proiectelor în care a fost implicat.

Cu o bogată experiență în gestionarea proiectelor, Vicențiu continuă să aducă contribuții semnificative la dezvoltarea companiei Art Property Development și la industria imobiliară din România.

ANDREEA CSAVAR

Urbanist - Specialist Dezvoltare

Andreea Csavar

Cu o experiență de peste 8 ani în domeniul construcțiilor, Andreea și-a dedicat cariera dezvoltării și îmbunătățirii continue a competențelor în acest domeniu. Absolventă de Urbanism la Universitate de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", Andreea și-a început parcursul profesional în cadrul Bog’Art departamentul Tehnic, unde a acumulat o înțelegere profundă a proceselor tehnice și operaționale.

Trecerea către departamentul de ofertare și vânzări din 2016 a adus o nouă dimensiune în cariera să, îmbogățindu-și abilitățile și cunoștințele cu privire la nevoile clienților și cerințele pieței în domeniul construcțiilor. A lucrat îndeaproape cu clienți de talie mare în cadrul unor proiecte complexe, gestionând procesele de ofertare și evaluând proiectele din punct de vedere tehnic și financiar fiind recunoscută pentru abilitatea sa de a integra cunoștințele tehnice cu o înțelegere profundă a nevoilor și obiectivelor clienților.

În 2021, Andreea s-a alăturat echipei Art Property Developmnt în calitate de Urbanist, evidențiindu-se prin devotamentul și pasiunea pentru domeniu real estate. În acest rol, ea și-a continuat dezvoltarea profesională prin implicarea activă în elaborarea planurilor și documentațiilor de urbanism pentru terenurile analizate, având că scop obținerea autorizațiilor și certificatelor de construire. De asemenea, ea se concentrează pe îmbunătățirea și dezvoltarea modelelor de Business Case-uri, colaborând strâns cu echipele de arhitecți și proiectanți pentru a asigura o reprezentare economică detaliată a estimărilor proiectelor.

 

Servicii

Analiza de tip Due Diligence

Analiza de tip Due Diligence este unul dintre cei mai importanți pași în dezvoltarea imobiliară, deoarece permite identificarea în stadii incipiente a aspectelor critice cu impact potențial.

Echipa Art Property Development oferă asistență în următoarele domenii:

 • Agregarea documentelor de proprietate și revizuirea preliminară a titlului de proprietate înainte de diligența legală
 • Verificarea condițiilor de pe teren, inclusiv serviciile publice la fața locului, accesul și opțiunile de tranzit pe proprietate
 • Analiza preliminară a rapoartelor de mediu, condiții speciale de permitere, acolo unde este cazul
 • Evaluarea parametrilor urbanistici conform documentației aflate în vigoare existenți și potențiali și a condițiilor de utilizare a spațiului
 • Propunerea de oportunități de dezvoltare viabile

Dezvoltarea planului de afaceri

Planul de afaceri al unui proiect trebuie să ia în considerare analiza parametrilor tehnico-economici-financiari, având în vedere condițiile actuale de pe piață și previziunile viitoare.
Art Property Development se angajează să respecte programe realiste, bugete verificate și așteptări de vânzări conservatoare pentru a stabili un plan de afaceri solid, cu ipoteze fundamentale valabile.

Serviciile noastre includ:

 • Identificarea oportunităților profitabile de dezvoltare
 • Pregătirea bugetelor preliminare și actualizarea periodică a acestora
 • Crearea unor cronologii de dezvoltare rezonabile și fezabile, având în vedere analiza planurilor urbanistice aferente zonei proiectului, autorizarea, construcția și vânzarea
 • Realizarea unei analize financiare a diferitelor scenarii, inclusiv condițiile de finanțare, contribuțiile de capital și ritmul vânzărilor

Finanțarea proiectelor și contabilitatea

Pentru a asigura un rezultat de succes, angajamentul financiar al unei tranzacții imobiliare sau proiect poate include participarea investitorilor și a creditorilor. Bugetele trebuie monitorizate și evaluate constant pentru a obține rezultatele financiare dorite.

Serviciile noastre includ:

 • Intermedierea și negocierea condițiilor de finanțare bancară sau non-bancară
 • Coordonarea negocierilor cu instituțiile financiare privind termenii împrumutului
 • Furnizarea de rapoarte bugetare și de performanță către instituțiile financiare creditoare și partenerii de afaceri
 • Supravegherea și verificarea sarcinilor contabile, inclusiv a salariilor și impozitelor, în conformitate cu regulile, standardele, legile și politicile stabilite
 • Controlul costurilor proiectului
 • Realizarea de audit financiar pentru a verifica respectarea contractelor

Managementul lucrărilor de construcție

Serviciile de management a construcțiilor asigură suport din faza incipientă pentru proprietarii care nu au expertiză sau aleg să nu angajeze personal local pentru managementul individual al proiectelor, asigurând rezultate de succes.

Art Property Development oferă urmatoarele servicii de gestionare a construcțiilor:

 • Coordonarea procesului de licitație și atribuire a lucrărilor/selectarea contractorilor specializați - Arhitecți, Ingineri și Constructori Generali
 • Coordonarea designului și gestionarea autorizării pentru a asigura obținerea tuturor permiselor și aprobărilor necesare înainte de începerea construcției
 • Planificarea proiectului, supervizarea șantierului și monitorizarea activă a progresului construcției
 • Finalizarea lucrărilor, testarea și punerea în funcțiune
 • Asigurarea finalizării cu succes a proiectului
 • Gestionarea procesului post-construcție: înregistrarea financiară și cadastrală, garanție, întreținere preventivă

Maximizarea valorii proiectului

Obiectivul nostru permanent este maximizarea valorii proiectul avand in vedere diversele condiții de piață. Acest lucru este realizat prin monitorizarea constantă a tendințelor și ajustarea strategiilor noastre în consecință.

Putem asista partenerii noștri cu:

 • Analiza celui mai bun și adecvat mod de utilizare a proprietății, inclusiv funcțiuni optime (rezidențial cu utilizare mixtă, comercial), mix optim de unități (numărul de unități, raportul de 1/2 dormitoare)
 • Obținerea aprobărilor pentru modificari aduse proiectului pe parcursul derularii lucrarilor
 • Revizuirea și implementarea certificărilor LEED, BREEAM sau a altor soluții sustenabile
 • Analiza performanței actuale a proiectului pentru identificarea potențialului de optimizare a costurilor sau a oportunităților de crestere a valorii proiectului prin reconversie, reabilitare sau reamenajare
 • Dezvoltarea și supervizarea strategiilor de marketing, vânzare și închiriere
 • Coordonarea procesului de licitatie, atribuirea si monitorizarea serviciilor de management al proprietății și facilităților

Art City

Premii și
certificări

ART CITY AWARDED THE RESIDENTIAL NEW CONCEPT OF 2022 AT IMOBILIARE.RO AWARDS 2023

ART CITY RESIDENTIAL PROJECT OBTAINES BREEAM EXCELLENT CERTIFICATION

Parteneri